当前位置: 首页>>支撑平台>>野外平台>>正文
样地数据

广西典型天然林监测30个1公顷样地群

负责人:曹坤芳,广西大学研究员。主要从事植物生理生态,植物水力结构与功能,植物水分关系,光合作用和光保护机制的研究。

Principal Investigator: Kun-Fang CAO, professor of Guangxi University.

Research Interests: Plant physiology and ecology, plant hydraulic structure and function, plant hydraulic relationship, photosynthesis and photoprotection mechanism.

研究成员

罗应华

朱师丹

Uromi M. GOODALE

Eben GOODALE

蒋国凤

蒋爱伍

李远发

王宏翔

王磊

Research Team:

Ying-Hua LUO

Shi-Dan ZHU

Uromi M. GOODALE

Eben GOODALE

Guo-Feng JIANG

Ai-Wu JIANG

Yuan-Fa LI

Hong-Xiang WANG

Rei WANG

样地群数据列表:

各样地群落物种组成数据;

各样地群落物种的空间分布数据;

各样地群落物种的胸径分布数据;

各样地地形数据;

各样地土壤营养元素分布数据(包括C, N, P, K, Ca, Mg)。

注:大瑶山3号和4号样地及木论1-5号样地的土壤营养元素分布数据暂未完成测定。

Available Data List:

The data of species composition for each plot;

The data of spatial distribution of species for each plot;

The data of DBH distribution data of species for each plot;

The data of topographical data for each plot;

The data of soil nutrients (C, N, P, K, Ca, Mg) for each plot.

本生物多样性样地监测已经入选为中国科学院“中国森林生物多样性监测网络”(CForBio)会员,根据该监测网络的管理条例,会员样地间可以申请共享数据。

联系人:罗应华, 电子邮箱:liliaceaeluo@163.com

朱师丹, 电子邮箱:zhushidan@gxu.edu.cn